StartpaginaLijst van de skistationsHet weer op de skipistesEen vakantiewoning in de buurt van de skipistesContacteer ons !
 • Bel, voor u zich naar een skipiste begeeft, steeds eerst naar het skicentrum om te verifiŽren dat de hoeveelheid sneeuw en kwaliteit van de sneeuw nog steeds dezelfde zijn als 's morgens aangekondigd. U kunt dan eveneens even informeren hoeveel volk er in het skistation is en eventueel nog opteren voor een andere bestemming.
 • Raadpleeg voor u start steeds de kaart van de skipistes en blijf op het bewegwijzerde parcours. Kies steeds een traject dat in overeenstemming is met uw fysieke capaciteiten.
 • De toegang tot de langlaufpistes is over het algemeen betalend. U moet uw toegangsvignet betalen aan de controleurs die zich her en der op het parcours bevinden. Indien u ter plaatse materiaal huurt, is de toegang tot de pistes meestal inbegrepen in de prijs. In de enkele gevallen waar de pistes vrij toegankelijk zijn, wordt dit speciaal door ons vermeld.
 • Het merendeel van de langlaufpistes opent tussen 9u en 9u30. Ze sluiten bij het invallen van de duisternis (wat niet het geval is voor de pistes voor Alpijns skiŽn zoals de piste van Val de Wanne). Zorg ervoor dat u voor het donker terug bent en lever uw materiaal meteen in. Wanneer u uw materiaal niet tijdig inlevert, riskeert u als verloren gelopen te worden beschouwd, waardoor er een zoekactie op poten gezet wordt, uiteraard op uw kosten. Geef uw skies dus meteen binnen bij het verhuurpunt, de warme chocolademelk en het stuk taart kunnen best even wachten.
 • Het Ministerieel Besluit van 25 /11 /2005 dat het ski- en wandelverkeer op het Plateau van de Hoge Venen regelt tijdens periodes met sneeuw stipuleert het volgende: " Omwille van de veiligheid is de toegang tot de pistes verboden minder dan ťťn uur voor hun sluitingstijd, want de nacht valt er zeer snel in deze tijd van het jaar ".
 • Ski of langlauf enkel op bewegwijzerde pistes. Buiten de pistes skiŽn of langlaufen is strikt verboden. De aard van de ondergrond op de Hoge Venen maakt dit zeer gevaarlijk.
 • Respecteer de natuur die u omringt: laat geen afval slingeren, neem de resten van je picknick mee, en zeker uw sigarettenpeuken.
 • Wees zo rustig mogelijk om de impact van uw aanwezigheid op de u omringende fauna te beperken.
 • RAAD VOOR WANDELAARS :

  We herinneren u er aan dat de toegang tot de pistes strikt verboden is voor voetgangers. Net zoals u graag heeft dat men de wandelpaden respecteert, respecteer op die manier zelf de pistes. Al te vaak gebruiken wandelaars de trajecten die voorbehouden zijn aan skiŽrs en beschadigen ze. U heeft enkel toegang tot die wegen die voor het wandelen zijn vrijgemaakt. De Ardennen hebben oneindig veel paden die zijn voorbehouden aan wandelaars. Kies dus een andere bestemming dan de skiŽrs. Dank voor uw begrip.
 • Honden :

  Op de skipistes is uw trouwe viervoeter niet toegelaten. Als u op de voetpaden wandelt, zijn honden in theorie toegelaten, voor zover ze aan de leiband worden gehouden.

Veel sneeuwpret !!!!

 

Ardennen-Sneeuw.be © 2005-
Gebruiksvoorwaarden
Alle rechten voorbehouden
Contact | FR | NL